Quote:
dokumentasi "VERSI" elektronik-ku ini bermaksud membiasakan menggunakan " LESS PAPER " ,serta "PENGHORMATAN ATAS KEBEBASAN BERPENDAPAT,BEREKSPRESI,& BERKREASI," utk menyampaikan informasi,dalam "AKTIVITAS HARIAN".. beberapa "ada" yang dikutip dari berbagai sumber yang *inspiratif* jika ada yg kurang berkenan mohon dimaklumi,jika berminat utk pengembangan BloG ini silahkan kirim via email. mrprabpg@gmail.com...Thank's All Of You

running text

Search This Blog

sudah lihat yang ini (klik aja)?

Saturday, March 24, 2012

Noord-Sumatra koffie-export nog altijd geurde

Medan : Sinds de eerste, de smaak van de koffie blijft trekken publieke aandacht. Sterker nog, tot voor kort, interesse in het telen van koffie met inbegrip van deze typische vending verkooppunten.

"Het drinken van koffie is een trend geworden in Noord-Sumatra, dus de vraag is meer en meer verwerkte koffie", zegt vice-voorzitter van de Speciality Coffee Industry Association en de Indonesische koffie-export (AICE) van Noord-Sumatra, Saidul Alam, vrijdag (23/3).  


Hij stelt dat terwijl de vraag naar bewerkte koffie uit het buitenland blijft stijgen, maar de binnenlandse vraag is nog steeds goed koffie. Ondanks de stijgende vraag, maar de prijs van koffie is nog steeds niet verbeterd. Nu, de binnenlandse koffie prijzen variƫren van 50.000 per kilogram en de prijs van koffie in het buitenland een bedrag van $ 6, 6 per kilogram.

De lage koffieprijzen is te wijten aan de trend van dalende koffieprijzen op de wereldmarkt. Ondertussen, de uitvoer van verwerkte koffie is niet alleen naar Amerika en Europa, maar ook om negarapeminum thee, zoals China en Japan.

Ook exporteurs en verwerkte koffie bonen uit Sumatra, Irfan Anwar, gaf toe dat de kracht van de vraag naar bewerkte koffie, maar de grote vraag naar koffie niet waard is de mogelijkheden.

"Nu is er een versterking van de vraag naar koffie, maar het is nog niet maximaal, sales promotie en stimulans nodig heeft om haar marktaandeel te vergroten", aldus Irfan.

Hoofd van de Export Landbouw en Mijnen ministerie van Industrie en Handel (Disperindag) Sumut Fitra Kurnia, legt uit, de kwaliteit van de koffie in Noord-Sumatra werd alom lovend besproken in de wereld. (Ram)

No comments:

cari apa aja di OLX

Sponsor By :

TEMBAKAU DELI

Hobies

Momentum